Mike-BMike B

Mike B is al jarenlang bezig met geluid op, voor en naast het podium. Hij rolde zoals veel geluidstechnici het vak in doordat hij als eigenwijze muzikant af en toe voor collega-bands het geluid te bediende. Na zijn studie viel hij begin jaren ’90 als vrijwilliger bij Theater Kikker in Utrecht op door overtuigend mixwerk, en stroomde door naar de Utrechtse popzaal Tivoli waar hij samen met een collega de eerste betaalde technicus van deze akoestisch lastige popzaal werd. Behalve er jarenlang als geluidstechnicus voor diverse (inter-) nationale bands te werken, leidde hij er ook diverse stagiaires op en verzorgde P.A.-cursussen voor beginners. Daarnaast zag hij als vaste zaaltechnicus van gitaarpop-band Supersub heel Nederland van kleine club tot Pinkpop.

Sinds 2001 is Mike actief als freelancer onder de noemer ‘duizendpoot technische evenementenproductie’, waar naast geluidstechniek ook activiteiten als stagemanagement en preproductie onder vallen voor klanten als Mojo, Nederlands Filmfestival, Paradiso/ Melkweg Productiehuis en uiteraard het nieuwe TivoliVredenburg. Sinds 2007 geeft hij ook met veel plezier les in geluidstechniek (en sinds 2009 ook in Popmuziek/Toegepaste muziekgeschiedenis) voor studenten podium- en studiotechniek op de Herman Brood Academie. Omdat er qua live geluidstechniek geen geschikt nederlandstalig lesboek voorhanden was heeft hij dit samen met Niels Jonker geschreven. Dit boek is inmiddels een standaardwerk geworden op de podium- en studiotechniek opleidingen van Nederland en België. Daarnaast is hij nog steeds actief als bassist/zanger.

Mike kortte zijn achternaam ooit in vanwege praktische en privacy redenen. Maar aangezien dit tot zijn vermaak leidde tot grote curiositeit en zijn naam daardoor beter bij klanten in het geheugen bleef hangen, houdt hij dit stug vol.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *