lottezekhuisLotte Zekhuis

“Muziek is voor Lotte vrijheid. Ze gaat met de emotie van het lied mee en brengt zo de muziek enthousiast en puur.”

Lotte werd in 1979 in Hengelo geboren en groeide op in Oldenzaal. Het gezin Zekhuis was een warm en muzikaal nest. Op haar 15 de won Lotte samen met haar zus een talentenjacht op school. Sindsdien is Lotte er zeker van dat ze op het podium thuishoort. Na het zingen in verschillende bandjes en duo’s belandde ze op de Rockacademie in Tilburg. Daar ontmoette ze veel inspirerende muzikanten, zangers en zangeressen. Zo stond ze samen met Krezip op de TMF Awards, backingvocals van de band IM en tourde ze met de coverband Glamourama door het hele land.

In 2003 werkte Lotte voor het eerst samen met Leoni Jansen in de theatershow Made in Holland ( met o.a. Ali B/Edsilia Rombley/Sarina Voorn/Awaaz/ Mineshu) Hierdoor ontdekte ze de wereldmuziek en het muziektheater. Door de aanpak van Jansen werd ook in She Got Game 3 (o.a. met Leoni Jansen,Ricky Koole, Nurlaila Karim, Giovanca )de liefde voor het zingen gevoed: daarbij stond zingen vanuit het eigen gevoel en de vertaling naar het publiek centraal.

Tijdens deze theatertour kwam Lotte samen met Lesley en Michelle van der Aa op het idee om de theaters in te gaan. In samenwerking met regisseur Leoni Jansen maakten zij drie muzikale theatervoorstellingen: Let’s do Men, Let’s do Her en Let’s go Dutch. Momenteel is Lotte vooral te zien als backing vocalist van o.a. Giovanca en Jacqueline Govaert.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *