johannekeJohanneke Kranendonk

Door Whitney Houston begon ik als klein meisje met zingen; met mijn alternatieve metalband had ik mijn eerste optredens. Al gauw besloot ik dat ik van zingen mijn dagelijkse leven wilde maken. Het plezier dat ik heb in zingen wil ik door zangles te geven met anderen delen.

In 2008 ben ik afgestudeerd aan het conservatorium Rotterdam in de richting Pop, Zang. Tijdens mijn studie heb ik me bezig gehouden met het schrijven van eigen materiaal en kreeg ik les in de technieken EVTS en CVT. Eerder in 2008 heb ik een semester aan het Jazz Institut te Berlijn gestudeerd waar ik zangtechniek kreeg van een klassiek geschoolde docente die zich had gespecialiseerd in EVTS.  Onlangs deed ik de Summercourse Complete Vocal Technique (CVT) in Kopenhagen, Denemarken. Kortom: gevarieerde opleidingen met de nadruk op lichte muziek. Op dit moment werk ik o.a. als zangdocente voor het Utrechts Centrum voor de Kunsten en Popschool Harderwijk.

Met behulp van ademhalingsoefeningen, techniek en aandacht voor je lichaamshouding kun je zingen concreet maken. Zingen is een fysiek proces en iedereen kan leren hoe je je lichaam inzet zodat het zingen gemakkelijker wordt en goed voelt.

Met mijn band Jo Marches werk ik momenteel aan de eerste release die in de herfst van 2015 uit zal komen.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *