Dorona Alberti

“Het podium is de veiligste en mooiste plek die er is.” Nergens is ze zo vrij, zo groot, zo klein, zo mooi en zo lelijk.”

Op de bühne mag en kan alles, tenminste, mits je alles wat je doet meer dan 100% meent, want dat ben je het publiek verschuldigd. Een stem is een instrument. De mogelijkheden, de klanken zijn eindeloos en zo ook de verhalen die je ermee kunt vertellen. Er is niet maar 1 stijl die Dorona zingt, want het gaat om ‘het verhaal.

“Het gaat om de intentie, niet over de vraag of iets mooi of lelijk is. Je verhaal vertellen kan op zoveel manieren. Jazz, impro, punk, pop, soul, als de tekst of de onderliggende gedachte me aanspreekt wil ik het onderzoeken. Eigenlijk heb ik maar 1 regel: ‘in de muziek zijn geen regels en geen hokjes.’ Alleen om het spelen, het samen spelen.”

Dorona Alberti deed een theaterstudie aan de Universiteit van Amsterdam, studeerde jazz aan het Rotterdams Conservatorium en studeerde af als performer op de Fontys Rockacademie. De laatste jaren is ze vooral bekend als lead vocalist van Gare Du Nord.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *