Tim Akkerman vormde in 1999 op 19-jarige leeftijd samen met drie vrienden de rockband Di-rect. De Haagse band behaalde een aantal top-10 hits zoals “Inside My Head” en enkele hitparadenoteringen in het buitenland. In 2009 besloot hij om met de band Di-rect te stoppen en solo verder te gaan.

Hij ontworstelde zich aan het imago van tiener- en rockidool en kwam met het zeer persoonlijke en ingetogen album ‘ANNO’. In april 2014 verscheen zijn tweede solo album “The Journey”.
Met een retestrakke liveband die meer dan voorheen mede verantwoordelijk is voor de eveneens nieuwe sound, wordt er dit keer  het gaspedaal steviger ingetrapt dan op ANNO het geval was. Werden met betrekking tot dat album nog parallellen getrokken met klassieke singer/songwriters als Paul Simon en Nick Drake, als ook meer
eigentijdse troubadours als Tim Christensen, het nieuwe materiaal toont meer referenties met bands en artiesten als Mumford & Sons en Ben Howard. Maar zelfs Bruce Springsteen is niet ver weg.

Tim is nu druk bezig met het schrijven van nieuw materiaal waarvan de single ‘I’m Still Alive’een voorproef van is. Ondanks er nog geen albumrelease vast staat zal er de komende tijd ongetwijfeld meer komen van Tim’s nieuwe werk. Nee, Tim zit alles behalve stil en is dan ook vastberaden om veel mensen ervan te overtuigen dat hij nog steeds in leven is! Tim is Still Alive!