Ashley_van_Gemert“Zingen maakt me blij. Maar samen zingen, daar word ik nou gelukkig van!”

Tijdens mijn opleiding Docent Muziek op het Conservatorium Utrecht en op de Rockacademie werd ik voornamelijk geboeid door samenzang. Ik speelde in bandjes met meerdere vocalen, werkte voornamelijk als backing vocalist (o.a. bij Glennis Grace,  Xander de Buisonjé en Frans Duijts) en merkte dat er veel meer bij komt kijken dan “goed kunnen zingen”.

Sinds 2007 werk ik ook als dirigente en muzikaal leider bij verschillende popkoren. Het begint met het instuderen van het koorarrangement. Als de noten duidelijk zijn dan begint het pas, dan is het tijd om echt samen muziek te maken! Want ook in een koor zingen is meer dan allemaal hetzelfde liedje instuderen.

Samen zingen en klinken als een geheel; daarvoor moeten we precies weten wat we moeten zingen, goed naar elkaar luisteren, duidelijk communiceren, samenwerken, onze emoties tonen.. Als je er zo over nadenkt is het nog een hele klus om als koor te fungeren. Maar wel een hele leuke klus! We maken op een geheel ander niveau contact met elkaar en voelen ons een team.