Anne_Stockman

Anne Stockman schrijft al van jongs af aan haar eigen muziek. Na het afronden van haar studie zang in Tilburg is ze zich nog meer gaan richten op het schrijven van eigen werk. Alle invloeden, interesses en ervaringen van afgelopen jaren komen nu samen in haar eigen liedjes. Haar inspiratie haalt ze uit artiesten zoals Robert Glasper, Gretchen Parlato, Becca Stevens, Erykah Badu, Hiatus Kaiyote en Jamiroquai. Door middel van improviseren kan Anne zichzelf uiten in muziek en het geeft haar de mogelijkheid om direct te communiceren met muzikanten.
“Improviseren geeft je nieuwe inzichten in muziek en het geeft je vrijheid”. Sfeer en kleurrijke akkoorden zijn kenmerkend voor haar muziek. In 2012 heeft Anne haar eigen Jazz quartet gevormd waarbij ze voornamelijk haar eigen composities spelen. Ze speelden o.a. bij Jazz in Duketown, Jazzfestival Gemmenich en Scheldejazz 2014.

Sinds 2013 is ze actief aan het schrijven en arrangeren met haar loop station. (RC300 en RC505). Ze heeft jaren lang gezongen in vocalgroups zoals “het Fontys Jazzchoir” en “MicSing” en kon haar passie voor meerstemmig zingen ook kwijt in de loop station. Hierbij maakt ze alleen gebruik van haar stem en bodysounds en creëert een muziekstuk door de zang en bodysounds op te nemen in haar loop station. Ook heeft ze meerdere bekende nummers zoals “What do you mean” en “Lushlife” gecoverd met loop station. Naast haar stem maakt ze recent ook gebruik van een MicroKorg XL keyboard dat ze bij sommige nummers ook opneemt in haar loop station. Recent deed ze mee aan Giels Talentenjacht met haar loop station en zit in de top 100.

Twee jaar geleden raakte ze in contact met Harvey Gold uit Noorwegen. Hij had haar op YouTube ontdekt omdat ze een nummer had gecoverd van Robert Glasper. Hij vroeg haar de vocalen te schrijven voor zijn nummer “Consumption”. Ze hebben samen via internet al 2 nummers geschreven en elkaar nog nooit in het echt ontmoet. Bij 1 nummer is er een videoclip gemaakt: “Something like this”.